hits

Sosial angst! / hvem får tvangslidelse ?

Siste uken har jeg opplevd å drømmer som blir sanne og en del marerittene på nettene, noe som fortsetter og vedvarer. Slik at søvnen har ikke vært særlig bra, derfor har søvn rytmene mine vært noget så rare. Men i dag noe mer opplagt enn på en stund, i vært fall det jeg følte der og da. Ordet meg, droppet frokosten fordi jeg ikke hadde noe særlig godt i kjøleskapet, skulle jo uansett på butikken å handle. Men først skulle jeg innom en trevare forretning å handle Finner plate hos Hell saga, som jeg skulle bruke på: pc bordet og tv bordet. Alt gikk så veldig bra her, ingen problemer følte jeg enda.

  • Men når jeg satte meg i bilen etter og hentet Finner platen, kjente jeg veldig uro i magen min, akkurat som at jeg måte rask på wc. Jeg viste at jeg hadde knapt med tid, for og rekke hjem. Men gamblet på at jeg rakk det, noe jeg heldigvis gjorde.
  • Plutselig begynte jeg og kjente den frykten av Sosial angst komme seingene sakte men sikkert, men måtte uansett på butikken å handle mat. Men først måtte jeg jo rydde ut Finner platene fra bilen. Tok like greit og ryddet bilen med enn gang, når jeg først var så godt i gang.
  • Etter det dro jeg til butikken, noe jeg gruve meg noe til. Men hadde planlagt turen ditt i dag, ¨Presset meg¨ bare for og greie det. Det som har vært så veldig enkelt en stund nå. Skulle plutselige bli så utrolig ^Vanskelig igjen! Når jeg sto ved kassen, la jeg varene på disken slik vi bruker, tok jeg den kassen med minst folk, men den gikk også lengst tid. De andre ble ferdig før meg, jeg hadde bare lyst og begynne å gråte der jeg sto, Syntes det var utrolig vanskelig dette her. Var lettet når jeg kom ut av butikken: Men så tenkte jeg: HVORFOR KAN ALDRI NOEN SI HEI ? , selv om du ikke kjenner den andre, tenk hvor lettere det hadde vært for meg da. Og gi meg værtfall litt glede. Men nei da, Slik er det ikke.
  • DET NORSKE FOLK ER NOK ITJ, DE SOM ER BEST PÅ Å SI HEI, HVORDAN HAR DU DET I DAG? . Mange tenker itj enn gang på de som sliter.
  • De gangene det kommer opp i media, først da blir de oppmerksomme men glemmer det lett igjen? Noe jeg synes er utrolig synd.

 

Etter og tenkt litt på dette kjørte jeg videre og selvsagt til Biltema på Hell kjøpesenter for å kjøpe: små spiker, oppheng med vinkel og slik ting har i vasken. For at smuler eller annet ikke skal tette igjen sluken. Alt gikk meget bra her, men fra med i dag og mist en måned frem i tid, skal jeg prøve å ikke besøke denne butikken. Synes det er flaut og komme ditt nå. Har vært der ca.: hver uke i snart 1 år, Æsj. Tenkte itj at jeg Plages med dette: tvang  å må gjøre det flere ganger. Spørs om jeg må oppsøke Lege hjelp for og få dette til å gå over, har ikke tenkt over det sikkerlig før nå i dag. Men noe må jeg gjøre for og få det bedre. Slik går itj og gå......... . 

 

- Etter å vært på Biltema, dro jeg hjem å var kjempe sliten. La maten inne i kjøleskapet og kjente at ja jeg må hvile. La meg derfor ned på sofan for og få til å slappe av/sove. Det gikk mist halv time før jeg hadde roet meg ned, å sovnet med drømte bare vonde tanker.

Så var det på tide å gjøre det skulle men først mat, slik at jeg ble laget meg pizza og etter det begynte med og sage til to spor der høyttaler leddingen skulle ligge på pc bordet før jeg snekkeriet på platen jeg hadde kjøpt. =)   Brukte en stund på dette, men ble nå ferdig i værtfall.   Litt mer hvile. 

 

Skulle enkle på trening også i dag, men kom meg rett og slett itj i vei. Alt har stoppet helt opp.  Derfor ble jeg bare hjemme... 

Tv´e bordet for la seg vente til i morgen, alt til sin tid. =)

 

 

 

Legger ved ekstra fakta, kansje du også kjenner deg igjen

Tvangslidelse (OCD): Det er anslått at rundt 1-3% av befolkningen til en hver tid er rammet av en tvangslidelse. Eksempel på tvangsplager er tvangsmessig vasking av kropp og eiendeler, eller av sjekking av om dører er låst, kokeplater er slått av og lys - om og om igjen gjennom dagen og ofte også om natten. Vanlig er også ubehagelige og påtrengende tvangstanker, som aldri lar en være i fred. De fleste rammes i ung alder og opplever betydelig funksjonstap og redusert livskvalitet. I tillegg innebærer lidelsen en betydelig belastning for de som står nær og som lever sammen med den som er rammet, enten det er foreldre, søsken eller ektefell.

 

 

Hvem får tvangslidelse? 

 

 

Velkommen tilbake =)

 

#angst #tvang #lidelse #helse #trevare #velkommen #januar #samfunn #folkehelse #blogg #hverdag #gau9foto #kosthold #mat #

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

En offentlig dagbok med mer =)