er uttrolig trøtt etter denne dagen =)

Kjem mer i løpet av søndagen 

vømmel, Verdal

Da e æ klar for årets vømmel tog

Fleksnes på tv

Alltid gøy å se Fleksnes :) hvilken kanal jo youtbe :D 

Hater å gjespe etter luft !

Det er kjedelig og ha astma, av og til blir eg går å gjesper etter luft og ser ut som æ e trøtt. Men æ synnes det er ubehagelig, fordi det går så kort mellom hvergang æ må gjøre det. alt fra 45 sec mellom hver opp til litt usikker det.   Men går oftes slik noen få dager til medisin begynner å gjør jobben sin, men da er æ kjempe sliten. Siden kroppen har jobbet intenst for og komme i normalt igjen.  

Dette er dag 2 av ukjent antall dager enda.  

 

 

 

Strålene fornøyd :D

Kjempe fornøyd med d nye headset, Æ kjøpe i dag. Fikk også god forklaringa tips på, hva som er lurt innenfor lyd verden. Så er det bare å legge av en lapp nå og da, men kan fort ta et årstid eller noe sånt.  Får å anskaffe naturale høyttalere å miksere å en pakkeløsning på mikrofon for å synge inn:) det kan bli opp til 10 tusen æ har nødt til spare. Vet nå i værtfall hva æ bruker pengene til da:)

Kosta litt headset også, Men det er flate lyder

Var innom frue kirke i Trondheim i dag å så litt. Fin kirke

 

 

anbefallet butikk:

http://www.4sound.no/

 

 

 

 

 

 

 

Trondheims Tur

Så blir det by tur,  for og anskaffe bedre hodetelefoner.  Siden de æ har begynner og bli dårligere etter flere års bruk.  

http://www.4sound.no/  

 

 

Etter dette blir det trening på ranheim kl. 16.30 =)  Med en trivelig gjeng :D 

 

 

Kristian Valen

video:20150524235756


Æ e itj den som bruker å se dette men i dag gjør æ d:) ops filmen e vist oppned å

 

Har vel en oppned dag hehe :p

dagens kvelds mat

Tok like greit middag og kveldsmat i et.  Det ble: kylling kjøttdeig,  nudler, Kina kål,  sweet Chili saus for kylling og dressing.  

 

Bildet ble vist oppned, mentet det skulle bli rett vei da æ tok bildet.  Men ble vist itj d læll.. 

 

Redd Barna

I dag sto Redd Barna på Domus senteret på Stjørdal. Å informerte om katastrofen som er i Nepal.  Men også pratet hvor mange som blir hjulpet av den summen gi gir.  Jeg stå selvsagt lenge å tenkte på om æ, skulle bli støttemedlem.  æ spurte selvsagt om ulike spørsmål som det med utviklingshemmede barn,  Å så lenge æ fikk vite at det beløpet æ er med å gir også blir brukt inn til de også er jeg fornøyd.  Og om mennerettighetene.  

 

Kunnskapsrike informasjon givere med godt humør :)

dagens middag for 1

I dag ble det: fiskepinner, mais, potetmos med tilsett poter,  kinakål å swett chili saus :) 

 
Ut på tur med NSB

Så går turen til Levanger på sykehuset.  
kveldsvandring i naturen

,Fuglene kvitter å ,  solen vises i det fjerne,  Men humøret er på topp :) Ut på tur aldri sur :)

Hei :)

:)  

Kjem mer etter vært

17. Mai i Meråker

Kl. 12.  Begynner toget 

Går ifra meråker kirke- Meråker hallen ca 1 mil
Gratulerer med dagen 17. Mai!

201 år siden vi fikk grunnloven :D

god natt :)

Etter en lang og delvis sove dag fikk æ,  gjort Unna enn del i dag også :) 

 

 

bare en kjøre tur på natta

Siden alt var klar gjort,  for en 17. Mai feiring.  Kunne æ like godt kjør en tur i sentrum å se på livet.  :)

 

Virker som dem har ha d gøy :) 

 

Jippi, nå kan bare 17.mai ferieringen komme =)

Endelig fant æ igjen kamera laderen, som æ har leitet etter så mange timer i dag. Selvsagt lå den omtrent like bak mæ, å æ som har leita i bua. Det positive med det var jo at æ fikk rydda opp i bua i værtfall.  =)   Nå holder den 1 av 2 minner brikker på og tømmes å gjør plass til både bilder å film =) 

 

Fin klærne er funnet frem og klar til bruk, men fant ut at fin skoene var en størrelse for små.  Så det blir joggesko. 

Skulle enkle ut på Up town i kveld den 16.mai, men har bruk opp summen til hostesaft,feit fuktighetskrem, nesespray, coca cola, hals drops og Honning.

 summen kom seg fint oppe i ca. 400 kroner for dette.  Men heldigvis er æ itj syk her dag da, da har det blitt enormt dyrt

 

 

 Skulle vegg og høre dette bandet: Staysman & LazzFinner ikke viktigste delen til Kameraet !

Uansett hvor æ leiter, finner æ itj batteri lader og  er avhending og få ladet batteriene snart......

Prøver så godt æ kan og huske kor æ la den, men til ingen nytte.   Spørs om æ etter vært skal invitere i en lader til, er lei av leite slik omtrent hvergang. 

 

 

 

 

 

 

billig og enkel middag ca. kr. 15

I dag ble det tomat suppe med kjøttdeig,  brød og Kina kål:) smakte utrolig godt

Anbefaler tomatsuppen fra Frist Price,  den er mild å har god smak av tomat,  innholder også makaroni.  

En billig middag til ca. Kroner 15. - pr person.  

Et brød kr. 20

Kina kål kr. 24

Tomatsuppe kr. 8 (innholder 2 pakker)

 

 
Litt av en dag

Æ var oppe i ca 10 tiden, men hadde vekkerklokken på fra kl. 08.50 i løpet av natta hadde æ blitt noe dårligere enn i går.  Spiste ei brødskive med salami før æ, dro nedover på Bontias å møte kontakt person min og noen flere =) .  Spiste en fantasikt god lunsj, fisk i fra ovn og ris å brød. Noe sløvet var eg nå. Men viste at etter dette skulle æ innom Apoteket og handle hostesaft, feit fuktighetskremen og innom Kiwi for og handle nasespray å div annet ting.  Har funnet ut at det er dyrt å bli syk, med tanke på at må handle inn for hver gang blir det.   

Når æ bruker oftes opp det, eller at det blir stånde for lenge imellom.  Heldigvis er det lenge imellom,  men fanktisk rett før 17.mai var itj det æ tenkte.  men men. 

Da æ kom hjem var eg meget sliten, smurte inn føttene med Feite fuktighetskremen og sovnet på sofaen å sov vel i ca 3 timer.  Men har fått gjort en del uansett i dag, som å støvsuget å vasket litt =)   Men også laget en fantastisk god Middag (kl.22.40-22.59) Det ble da kjøttdeig, nudler, og litt tilbehør. =)  Værste at eg itj kjenner så veldig mye til smaken på maten, kjente nå i værtfall Karri smaken.  

  Håper smak sansene kommer mer tilbake, til 17.mai. ellers tror æ buffe maten kan bli litt speissel for mæ.

 

 

Stille og avslappet

Torsdagen har vært fridag for alle og en hver, dagen æ har brukt og tenkte på det æ skulle har gjort i dag.  Men kom bare med tanken, det æ greide var å gå ut med søpplen på kvelden.  Men noe vaskning ble det itj, brukte mye av tiden i dag med å sove og sove.   Har forresten begynt å bli syk etter, det kalde gå turen i går, å har vondt i ei tann. Må på Mandagen ta kontakt med tannlegen å få mæ en time.  :)  

- Har brukt en del tid foran macen i dag =)  

Å mestre det sosiale

 

Det første sosiale mestrings arenaen,  greide jeg ikke å dra til.  Uansett hvor mye æ presset mæ,  stoppet alt bare opp.  Men etter vært som tiden tikket i vei,  begynte klokken å nærmere seg 14.00 å æ visste at kontorene stengte snart. Kom mæ ditt til kl.14. etter det var æ innom: apoteket,  banken, Coop Mega, Gjenbrukstorget, Grønt Bo.  

Men syntes det var utrolig tøft av meg, å følte mæ rar der æ gikk. Selv om æ kanskje nok itj var det, er det av og til vanskelig å gjennomføre det tenker å ønsker. Fordi itj greier det, da alt stopper opp helt.  Æ hadde ingen planer at æ skulle innom banken, coop mega, gjenbrukstorget eller Grønt Bo. Noe tidligere på dagen hadde æ gitt beskjed, at æ itj kom til å delta på treningen grunnet min sosiale angst. 

Har funnet ut at æ skal bli enda bedre på å ikke handle ting, når æ har denne type angst. Fordi handlingen av ting kan gå litt overstyr, kom nemlig igjen med Trommer som æ handlet på Gjenbruks Torget.  Forstår itj helt ka æ skal bruke de til, når æ itj kan å spille med det.  For vel bare lære mæ det da.

Klokken begynte å nære seg 17.00 å da begynte æ å bli sulten, og fikk lyst på pølse snapp. (Det er lang tynn pølse med ulike smaker) Men fant det ikke på noen av butikkene æ var innom som var: Coop Mega, Ica, Kiwi eller Rema 1000. Kom derfor igjen med Tynn lefse fra Rema 1000, var bedre inn itj nå.  Så dro æ på Treffstedet til Mental Helse Ungdom Stjørdal, å det var trivelig  Et anbefalt sted.  Der ble det Pizza å brus =) 

Etter å vært der en stund dro æ på suppe kvelden på Bontias å var litt sosial ca. 19.30, den sosiale biten hadde begynt å bedre seg å var på vei opp igjen.  Men følte æ framdels litt rar, å tenkte veldig mye på de trommene æ hadde kjøpt mæ.  Var der ca halv time før æ, ringte to av mine venner. Å spurte om vi skulle finne på noe, ei av de kunne itj.  Men hun andre som er min bestevenn kunne møte mæ, vi snakket om å ¨Gå en liten¨ . Vi viste itj turen skulle bli i 2 timer og 10 min, lengste kort turen æ har vært på så langt. Skummelt å gå etter ukjent sti, fordi klokken bare løper. På slutten stresset vi fordi æ måtte nå butikken, fordi butikken var stengt torsdagen.  På turen plasket regnet ned å vi begynte å bli våt å kald, av og til var det opphold.  Synnes noe synd på Shila, men tror hun synes det var godt å gå denne turen også =) (hund)

Etter å vært på butikken, var det utrolig godt å komme hjem å sette seg i sofaen å slappe av. Å tenkte på alt æ har gjort i dag. 

 

 


 
Bilder kan fortelle dæ mer enn ORD!

 

Av og til er det bildene som forteller stemmingen, og itj alle de ordene bruker å skrive dette.  
 

 

Sosial angst er noe gørr

Over en lengre periode har jeg ikke plages noe særlig med det sosiale angsten, men plutselig sa det stopp.  Og æ greie itj å gjennomføre noe av de planlagte Aktivitene som har vært forbrett i ca. 2 uker.  Alt sa STOPP.  Men oppe i alt dette her, har æ plages med vondt i korsryggen å litt vondt i min tå. Som jeg fikk en spikere nedi under snekkeringen.  Har en plan om å greie å gjennomføre den planlagte Aktivitene på onsdag, selv om det kan bli utrolig stor utfordring å møte de sosiale araene.

Når dette står på som verst for mæ, men håper å greie å gjennomføre det.   Men tiden for nesten bare vise om æ greier det.  
Har sykt lyst å prøve å greie det, men vet med sikkerhet at æ itj må presse mæ for mye. 

Det er lang vei på veien oppover igjen.  Selv om æ ofte sier:  Det er i motbakker det går fremover, er det uansett en ekstra lang bakke å gå. 

Men er stolt av mæ selv, at æ greide å delta på det sosiale dugnaden på mandagen ettermiddagen.

Selv om den sosiale angsten prøvde å stoppe mæ. Presse æ mæ til å greie det. 

 

 

 

 

 

OnklP & De fjerne slektningene- Stykken på ryggen

9ssNmStewmo
 

Pelle Parafins Bøljeband

Er fra 1980 tallet men for meg, som vokste opp i begynnelsen av 199- tallet husker
godt dette da det gikk enda på tven.   
Utrolig bra serie og sanger =) 
mu715FLX9Lg

Kjent klassiker for min del denne sangen =) 

 

 

 

 

 

¨FILM PÅ CA 3 TIMER¨tidlig middag:)

Det er sjelden æ har middagen kl: 15 oftes blir d rundt 20 tiden dette stå på menyen i dag lunsj Karbonader, Mais kolbe, salat og dressing å nuddler :) smakte super godt:)

sj

dagens prosjekt

Dagen i går å i dag går til resturing av vegg å stendere :) 

Når dette blir ferdigstilt blir resultater bra :) 

 

glad dag:)

Hei:) i dag står æ på stand igjennom Mental Helse Ungdom Stjørdal og Mental Helse Stjørdal på Coop Ekstra Stjørdal.  Kl. 11.30-15 

 

Etter dette skal æ hjem også slapp,  før turen får til Meråker :) 

 

Ja dette er en ny mestring Arna for mæ:) føler mæ stolt:)

 

Yes i dag har eg greid det igjen !

Første video film er her =)  

Enn del av dagen i dag, har vært brukt til fotografering =)   

Har vært ute å godt i naturen i ca 1 time og 30 min =)  fornøyd =) 

 

video:dsc0113

 

utrolig trøtt

Etter en ganske så lang dag.  Med litt kjørninger og fotball turneringer. Sier æ god natt:) God Trøndersk musikk ! 28-30 mai.2015

Litt oppvarming til Vømmel Festivalen 2015 
Dette har blitt en tradisjon for meg fra året: 2011, kom mæ itj i vei i fjor. Da eg hold på og flytta, men i år skal æ i vei =)  
Å høre på all den gode musikken =) 
Skal du i vei ?  
Hjemmeside: 
For og se bilder se her: 

Gutta i Gård'n - Tilgi Mæ, Slæpp Mæ Inn

 

2. klipper av Trønderbataljonen----------------------------------------

Har du hørt om sangen fører kortet ?  i så fall itj så hør den her og nå :D  

Ola Uteligger - Fire Fine Lænestola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Det finnes langt mer trøndersk musikk, men skulle æ har lagt til alt. Har det blitt hårrå mye =) YES så god følse og greie å spare penger

Har ha en langt stund et mål om og spare opp ca 4000 kroner på 9 uker, i dag tok jeg tak i det =)  

La av en sum penger, kansje greier æ målet midt =)  Er i god gang med målet =) 

 

Hvorfor legger du av penger: ?  jo vet jeg skal på ferie tur til sommeren, å må begynne å spare opp en liten sum =)  

skal jeg greie målene mine Nord-Norge Og oslo =)

 

 

Ønsker du at jeg skal lese din blogg?

Så ble jeg sittene og lese over blogger =)   Det er uttrolig mye forskjellig som legges ut, men så spennende å lese om =)   

 

Hvorfor ønsker du nettopp at jeg skal lese din blogg? 

- Jeg intrissere meg for det meste alt fra: mote, dyr, foto, osv..

Det jeg kansje ikke kan så mye om er: filmer.Litt oppdateringer på twitter

Jeg har kansje nok ikke vært den mest aktive på twitter, men tok i dag noen runder å prøvde å lære meg systemmet.

 Vil si jeg greie noe, men langt igjen til jeg er noe ekserpt på det feltet.  

Målet er og bli noe mer aktiv på den siden, kommer veldig mye nyttig info ut der, som jeg følger med på.  

 

 
Modell tradisjon !

Tilbake til årene 1960 tallet i frisørsalogen på museumet, en frisør time i den tiden kostet vel ca 1 krone og oppover. (Du tenker nå sikkert åj så billig) Men folket tjenet langt mindre, 1 Krone på 1960 tallet var mye verdi, enda i denne tiden brukes det 1 øring, 5 øring, også videre.    

1 krone på 1960 tallet tilsvaret i 2015 kr: 11.97.  

 

Min tradsjon har blitt, at jeg må på museumet vært år. Uten dette blir det ingen jul.  

Like spennede vært år, det skjer altid noe nytt. 

 

Synnes dere er to av mange av de som står på, for at det skal bli trivesel på museumet. 

 

Året: 2014

 

Bildene under her er fra året: 2013

Stand By Me, Ben E King, 1961

Du blir overrasket, når du hører dette. 

 

Kalkulator: klikk her

Foto eventyret natt til 1.mai.2015

Få tallet kan og fotografere kveldsfoto uten å bruke blits på kamera, men det går og overstyre systemmet.  

Bildene uten blits blir oftes mer naturlig å skaper mer stemminger.  

 Ikke lås bare fram dekket, lås bak hjulet på sykkelen. 

hits