Hadde jeg blitt millionær, har summen godt slik.

 

av og til drømmer jeg meg bort.  men sjansen å vinne en sum er liten.  men pluselig kan det skje. vet aldri

Landsturingen for fotball og håndball fredag 29.August 2014

film kommer litt senere. Hjelp tiden stopper ikke!

Åj. For knappe 2 månder siden hadde jeg ikke noe å gjøre på dagtid, annet enn å kjøre rundt å kjede meg. Men siden Juli har det godt i ett kjør, dagene å timene vil ikke være med på det som skjer. Jeg har nødt til å si nei til viktige ting pga at det er like mye viktig alt det andre jeg skal på også.  

Sånn som i dag 29.08.2014:

- Repratør på besøk kl. 10.00

- Landsturnerings Konferanse starter kl. 11.00 - 14.50

- opptatt hele helgen, å se på fotball å håndball.  

-

Ca kl. 17.00 skal jeg filme opptoget som går igjennom Stjørdal Sentrum angånde Landsturneringen for fotball å Håndball for utviklingshemde, selv liker jeg å si Nedsattfunksjonsevne. 

Reiser nesten hver helg fremfor frem til slutten av oktober.  Du lurer sikkert på om jeg er så reise vant?  Nei, er ikke det. Men er veldig inntrisert hvordan mennskene i rundet meg skal ha det. 

link til siden som foregår i helgen.  klikk her for linken!

 


kommer med svaret i kveld. ikke i natt. 

 

 

Tror du dette bildet er redigert i photshop eller andre programmer? Skriv under hva du tror. svaret kommer i neste innslag

Ungdommer med funksjonsnedsettelser er mye fraværende !

Helgen 5-7.september braker det løs på Valnesfjord Helsesportsenter med deltakere fra hele Norge. Her vil det bli mange ulike foredrag.

 

 
      Når møter utfordringer i hverdagen, fortsett å stå på. gleden gir mer liv. 

 

Hva kan du bidra med i denne sammenhengen å hvordan? 

Godt spørsmål ! men jeg har en nedsattfunksjonsevene, å føler jeg har noe å bidra med. 

 

Har du igjennom tiden ha store eller mindere utfordringer i hverdagen? 

Ja, jeg har ha store utfordringer på skolen, da jeg læret mye sakere enn andre å utvilket meg senere.

 

Når ble diagosen din oppdaget? 

Det viste seg at det skulle gå langt før noen oppdaget diagosen min, nærmere sakt syndrommet midt. Det ble først oppdaget da jeg var 12 år gammel. 

 

Hva henter dette syndrommet ditt ?

Klinefelters Syndrom, jeg har av den normale gradern å vises ikke på meg. Så lenge du ikke vet hva det er for noe.

1 av 600 gutter for dette, det er bare gutter som har det.

 

Sitter du igjen med en ekkel følse etter å vært åpent rundt dette? 

Ja. jeg gjør det ! Men åpenhet varer oftes lengst. 

 

Så tilbake til det jeg skulle skrive om her !  

Da dette foredragene/kurset om Nedsattfunksjonsevne dukket opp, på Frambu.no sine sider var jeg ikke den senste til å melde meg på. 

 

 

Foredragsholdere er følger:

Francois El-Safadi. Prosessleder for hele konferansen. Han har jobbet med oppfølging av utsatt ungdom gjennom stiftelsen New Page. Er flink til å få ungdom til å engasjere seg, tenke og ha det gøy.

Morten Hendis ? seniorrådgiver hos Barneombudet.

Per Inge Bjerknesfylkesvaraordfører i Østfold, sentralstyremedlem i Senterpartiet. Han er også blind.

Marte Imingen21 år gammel, barnevernspedagog-student, aktiv med hest og dressurridning. Født med ryggmargsbrokk.

Torstein Lerhol - 28 år gammel, ungdomspolitiker, lærerutdannet, reiseglad.  Han har diagnosen Spinal Muskel Atrofi, ligger i rullestol og veier kun 17 kg. Travel med å leve et aktivt og meningsfullt liv.   

 

Bakgrunn for konferansen er at altfor få ungdommer deltar i styrer og råd, og ungdom med funksjonsnedsettelser er nesten fraværende. Det er, for å si det litt pompøst, et demokratisk problem

 

 

 

DET ER ENDA IKKE FORSENT OG DELTA PÅ DETTE. FRIST TIL 2.SEPTEMBER.2014 

HVER SÅ SNILL Å DELTA. 

 

Les mer på Aktiv Ung sine sider for mer fakta: 

http://aktivung.no

 

 

Må Snart si farvel til min aller beste barn, du er dødssyk!

Kjære søte snill trofaste røde bil, du har igjennom årene gledet meg svært mye igjennom alle de 1000 milene, vi to har kjørt sammen. Du har fått all den kjærlighet varmen du trenger =)

 

Men i år har du vært mer syk enn noen gang før, jaja det er jo mest bare slite deler. Men jeg har vært hyggelig mot deg og pleiet dæ når du har vært syk, hvise ganger har du og jeg bodd på verksteder. Slik at jeg av og til syntes det har vært flaut og ringt å bestillet lege time til deg.  Men hva gjør ikke for sitt barn? 

Reisene jeg og du midt barn har vært på er:

Brøyte bil vinter 2011. Du tok deg frem utsett høyde på snøen det var ikke snakk om at du skulle gi deg,  husker en speissel episode seint en vinter kveld, du og jeg å en kompis var ute å kjørte, ja vi lettet enkle etter hvor rektoren bodde, men selvsakt var det mye snø denne vintern rett etter at jeg og du hadde blitt såvit kjent. Men du viste meg godt at jeg kunne stole på deg da, 30 cm snø var ingen problem for deg. Du brøytet veien.  ja det var fykket igjen siden det var vind denne kvelden.  Men vi kom oss frem der vi skulle og tilbake til skolen igjen.  (Inderøy)

- Nessodden sommern 2011 det vår aller første lang tur sammen, jeg har aldri noen gang kjørt så langt som da. Det var litt av en tur verken du eller jeg hadde noe slags peillig på hvor vi skulle. Men vi fant fram noen timer senere enn anntatt. Vi likte ikke de vei arbeidet som var ved Eidsvold eller E6 den dagen.  I stedet for 10 timer brukte vi to 12 timer. jaja vi kom nå fram.  Men det var en veldig kort tur til oss, en helg liksom, men vi fikk oppleve mye på den tiden. 

Desember 2011. Fikk vi to lov og prøve lasterommet og musklene dine: Det viste seg at vi laset noe litt for tungt, men vi to kom viste oss frem. Ingen skulle stoppe oss nei.  Den så litt mindre ut på nettet enn jeg hadde tenkt. Men det var et knall kjøp, selv om den ble litt for tung for deg.  

 

Verraboten: vi to på hytte tur sommeren 2012.  Du fikk kjørt ut til rissa og helset på ulike dyr som: kyr, sauser, katt og hund å masse ulike mennsker, å fikk se vakker natur.

Mærelandbruksskole og skjeltlen landbruksskole på kaninhoppning: Ingen av oss hadde fraktet dyr før, men dette greie du veldig fint å ta vare på andre er du veldig god til.

Jeg måtte innse at du ikke var brøyte bil denne gangen ! da vi to greie å kjøre oss fast. Det var ikke så rart. Kjære røde bil du var ikke høy nok og greie ikke å brøyte unna snøen.  Da det var en høyere bil foran oss,  men vi brøytet fint veien for den andre bilen som var bak oss, som nok var mye lavere men mer krefter i enn deg.  Det var ikke lett for oss to å få oss løs, men vi greie det også helt selv. Vi hadde ingen andre muligheter. Men husker at vi to fikk en del oppmerksomhet der vi kjørte av de store lastebilene som kjørte. Og det ikke var brøytet.  

 2013: 

Østfoldskjøring: 

vi brukte lang tid nedover ditt vi var, men utrolig hvor rask vi var tilbake igjen.  Du å jeg har aldri noen gang kjørt så fort fra Lillestrøm til Trøndelag som da. bare 5 timer. ink pauser.  
pausene bestå av og fotografering og mat pause for oss to. 125,4 mil.

 

2014

Impulstur til Helgeland, holandsfjorden.  Men du hadde det ikke så veldig greit på denne turen så var særlig ikke glade i alle de bratte oppoverbakkene. 

Men takk for at du ville kjøre meg til min pappa, siden jeg ikke har møt han på 4 år.  

140 mil på 29 timer. ink en verksted time til deg.  SIden du var syk igjen da. 
Siste nytt nå !

Kjære trofaste snill røde bil, hvorfor må du forlate din trofaste pappa?

 

 

 

 

 

Nytt prosjekt på gang.

Denne gangen håper jeg at midt prosjekt skal lykkes, Jeg har bygget på erfaringer fakta også videre, var også fakta som var bygget på før. 

men prosjektet blir ikke opplyset enda hva det går ut på.  

Det var sett litt for stor sist gang, slik at jeg må har bygget det noe grader. 

 

 

 For en tung dag!

3 natt på rad med mareritt,  om fly styrt.  værste av alt omrent alt jeg drømmer om blir sant.  Det er fryktelig vist dette marerettet skal bli til virkelighet.  

Når jeg først våket var jeg glad og lykkelig, men viste seg fort at stemmingen skulle forandre seg.  Det viste seg at den venninen jeg skulle være med til Trondheim ikke holdt løftet. Selv om det hadde vært planlagt for en uke tilbake at vi skulle på tur denne lørdagen.   Dette ente heller med en lang diskursjon,  viste seg at hun hadde planlagt at hun skulle på agrisjå med noen andre.   Men å si ifra nei da ! 

 Har brukt langt tid på å faktisk greie å tenkte på noe annet, men fremdels irriterer dette meg en del.  

- Det er lenge siden jeg har laget meg middag med saus.  Det gjorde at jeg fikk en gled for dagen å har greid og lage det, men selvsakt gjorde jeg noe feil. 
Brukte for mye vann, men finnes et triks for det: er å bruke hvite mel, men da ble det for mye av det så måtte til med mer vann.

Men ble perfekt til slutt:

så middagen i dag bestå av:
- ribbe, potetmos, viltsaus å ketuben. 

kunne sikkert har droppet ketuben, kjente itj smaken av den.  

 

Det er ikke lett og finne mat jeg kan spise: må holde meg unna dette.
egg, sitrius, nøtter og jern. kjøtt med mye jern må jeg holde meg unna.  Små foto stativ, kan også gjøre det som er tungt !Måse Unge på gale veier

Oftes når ser en måse unge kommer mor og far etter deg, men i dette tilfeldig virket det som de hadde forlatt ungen sin.  
Slik at jeg fikk tatt noe helt utrolige flotte bilder av den lille stakkarn, som gikk frem og tilbake.  Så etter den noen dager etter men da var spor løs borte.  Spørs om måse ungen hadde greid og flyge sin vei eller blitt på kjørt av alle de små og store bilene.  Det går ikke akurt i fartsgrensen i sentrumen overalt, svært mange kjører over fartsgrensen ! Men kansje ikke så rart heller, det er jo nesten ingen skilt som tilsier at fartsgrensen er 30 km/t.  

Det kunnet har vært mer skilt, heter seg at det skal være ett nytt skilt i hver gate som sier fartsgrensen.  

 

 

 

Har ikke tilgang til bilde arkivet midt enda, det ligger nedpakket enda.

Er dette E6 eller fylkes vei ?

 

Her er begge trailene langt ute på hvit stripen,  har vein vært litt smalere. Har det vært langt og rygge til nærmeste parkeringsplass. 

fotograftert like utenfor Fauske. 

 

Bygg veiene bedre i Nord- Norge og Troms & Finnmark. 

 

Følges Narsjonalplan til  E6 riktig stander ? 

 

 

 

 
 

Legg igjen blogg adressen din her !

hei. !

jeg er ikke den godeste og den beste til å blogge her.  Men jeg sitter veldig oftes og komentarer blogger til andre.  
 

Legg igjen blogg adressen din. !

Si gjerne hvorfor akurt din blogg er best og lese. 

 
 

 

 

Angst for pakking av koffert !

Dette er jeg seriøst ikke så veldig vant til, har brukt hele dagen i dag for å få til å pakke en koffert.   ! 

Har vist om dette at jeg måtte begynne å små pakke i flere månder, men for og itj til å starte før i siste liten.  

Det gikk fint og pakke kamera sekken, men kofferten har jeg brukt hele dagen å få til. Har utsett det og utsett det. men nå er det bare få timer til jeg skal dra på sommerleir.  Ja det blir nok en bra sommerleir. men huff hvor vanskelig det er og pakke.  Har ingen pakke liste, og det er kjempe lenge siden jeg har pakket for så mange dager, tror det er mange år siden jeg har vært borte i 6 dager på rad.  Er mest vant og være borte i 1-3 dager.  jo sist jeg var borte i mange dager på rad var i år 2010 da jeg var til india.   

Gruver for at jeg har med for mye klær, at jeg ikke finner frem i morgen. Og jeg kaldsvette med bare tanken på dette sitter å små svetter, men det er fordi det er varmt her eller om det for dette vet æ itj .  

nesten ferdig med og pakke ned det normale. men hvor har jeg de siste tingene jeg skal ha med meg ?   

kansje i bilen, den er jo veldig mye brukt eller i bua ?   

 

JA, jeg er reise glad men det er mest på mine impulsturer som oftes ikke varer lengre enn max 3 dager.  

men skal være modig og greie dette,slik at jeg kommer meg ett skritt lengre å har noe og mester.  

ja det er blir veldig mye fra i morgen til søndagen og greie å mester, men det er mange gode mennsker ditt jeg skal.  

 

Åj jeg skal innom store oslo,  har hørt om så mye innstillet tog.  Håper virkelig jeg slipper alt dette kaoset i morgen.   
jeg kommer jo fra lille trøndelag der vi ikke har noe store tog kaos for singal feil.  Men av og til da diseltogene våres streiker for oss.

fly turen skal nok gå bra, så lenge jeg slipper å sitte ved vinduet noe som jeg sikkert må.  med den flaksen jeg har. :/

 


  

 

 

 


 

Tanke vekker ! under 4 månder til desember 2014 

 

 

Begynde å handle julegavene nå, slik slipper du store ekstra kosnader i Desember. 

Kjenner du eller vet om noen som kansje blir ensom i julen,  er det lurt og finne på noe. Som og be de komme og ferie julen sammen med deg eller dere. 

Svært mange gruver seg til at julen skal komme, for alt stenger at de bruker å være med på.   

 

alt fra barn, ungdom, voksen og eldre gruver seg til julen.  

Dette en en tid da folk blir ekstra stresset.  

Ta vare på hverandre, alle fortjener det. 

 

 


La bygde Norge leve! små gårdsbruks produsjer nok mindre, men gir mer kjærlighet til dyrene.

Filmen er fra Stjørdals distriket årgang 2014.


video:dscn0745

Små gårdsbruk produsjer mindre produkter, enn hva store gårdsbruk kommer til å gjøre. Men skal ¨bygde Norge Leve¨, til våre barn og videre genersasjoner er det svært dumt og legge ned små gårdsbruk, på grunn av at det produsjeres for lite mat.

 

Ved å tilrettelegge og tilpassninger etter behov, hvor gårdsbruket ligger.  Vil det gi en vekst i bygde Norge. Slik at små og fra flyttings truende kommuner for en vekst med til flyttning. Og eventuelt flere som ønsker og starte små bruk.  Men med dages politikk er det ikke helt tilpasset dette behovet.

 

Det jobbes for og slå sammen små kommuner slik at det skal bli større. Men om budsjettet til bygde kommune blir større av dette, er enda uvist.  Grunnen er at dette er et prøve prosjekt fra states side.  Ja Norge består av veldig mange kommuner, men jeg tror ikke det er så veldig godt, for at alle kommuner skal slåes sammen.  Vist bygde Norge skal leve.

 

Kyr/høner/griser blir I dag mer et hjelpemiddel som skal produsjere mat for oss mennsker.

De lever I store gårdsbruk tett inn til hverandre, å har ikke noe penling hvordan enkle det normale verden se ut. 

 

 

La små gårdsbruk leve I bygde Norge. !

-       Dyr har rett på og spise grønn gress fra åkrene, få kjærlighet fra oss mennsker. Frem til sin siste dag.

 

 

-       Tilretteleggeing etter behov.  Kan gjøres med bedre veier (helst ikke bomstarsjoner)

-       Hvor gårdsbruket ligger.

-        Dyrets behov. 

 

JA, det kan nok bli svært sure av dette innlegget. 

Mange gjør supert på store og små gårdsbruk.  Men ta vare på dyrene, de lever troalt et liv. 

Tussen takk til alle bønder som gjør en innsats for og få dette til å gå i rundt =) 

 


hits